sardina-amb-pa-amb-tomaquet

Ingredients:

Per a 4 persones:

  • 8 sardines fresques
  • 4 tomàquets
  • Fulles de julivert
  • 100 ml d’oli d’oliva verge
  • 8 dents d’all pelats i laminats
  • 12 llesquetes de pa (barra) molt finetes i torrades
  • 1 litre d’aigua
  • 150 ml vinagre de vi negre
  • 100 grams de sal
  • 50 grams de sucre

Preparacio:

Prepareu en un taper una marinada líquida amb el vinagre, la sal, el sucre i l’aigua; tot ben batut. Afegiu-hi les sardines escatades, sense cap i netes dels seus budells. Tapeu el recipient i deixeu marinar les sardines a la nevera 72 hores aproximadament, voltant-lo un cop al dia.

Passat aquest temps desespineu les sardines amb els dits separant els filets, si la sardina està marinada al punt els filets sortiran nets (com si netegéssiu anxoves), us hauria de quedar al centre de cada filet vermellós (cru).

Passeu els filets en un taper amb una mica d’oli, disposant-los que toquin pell amb pell o carn amb carn a manera de capes i congeleu-ho tot 24 h, per tal de protegir-vos de l’anisakis.

Per emplatar la tapa tindreu que tenir les sardines descongelades, tingueu la previsió de descongelar en nevera sense violència tèrmica, per garantir la màxima qualitat de l’estructura de la carn.

Prepareu un oli d’all: envaseu l’oli d’oliva verge amb l’all laminat en una bossa al vuit de cocció, vuit total, 1 h a 70 Cº. Si no disposeu d’envasadora confiteu l’all en una cassola. Escaldeu els tomàquets un segons en aigua bullint, refredeu-los en aigua molt freda (amb glaçons), pelar, tallar a quarts, retireu les llavors, disposeu-lo sobre paper secant de cuina i talleu-los en quadradets (brunoise) amb un ganivet ben esmolat. Saleu i afegiu-hi el julivert picat.

A l’hora d’emplatar: una bona cullerada d’oli d’all al fons del plat d ela vostra tapa, enrotlleu els filets de sardina posant-los drets sobre el fons d’oli (4 filets per persona), farciu els filets amb el tomàquet i tapeu amb la llesqueta de pa torrat.