coca-de-seitons

Ingredients:

Per a 4 persones:

  • Coca/pasta brisa: 250 grams mantega, 125 grams sucre lustre, 2 ous, 3 grams sal, 500 grams farina.
  • Seitons: 16 seitons de Tarragona, vinagre de vi blanc i sal.
  • Puré de ceba tendra: 1 kg ceba tendra (només blanc), 50 grams mantega i sal.
  • Tomàquets confitats: 2 tomàquets madurs grans pelades, oli d’oliva extra verge, sa i pebre.
  • Reducció de vinagre de Mòdena: 100 ml vinagre de Mòdena, 100 grams sucre.
  • Puntes d’enciams, olives d’Aragó, oli d’oliva extra verge i sal en escates.

Preparacio:

Coca/pasta brisa: Barrejar la mantega + la farina, afegir la sal, afegir els ous i barrejar. Afegir la farina i no treballar gaire la massa. Estirar amb corró i tallar rectangles de 12×8 cm. Enfornar a 190ºc uns 15 minuts.

Seitons: Filetejar i repassar les espines petites dels seitons. Congelar 24h. Descongelar i fer capes de filets, sal i vinagre. Deixar a la nevera unes 5 hores.

Puré de ceba tendra: Tallar la ceba en mitja juliana i amb una mica d’oli suar molt lentament fins a tendre sense que agafi color. Thermomix amb la mantega i sal fins a molt fi.

Tomàquets confitats: Talleu-los en octaus i traieu les llavors. Els galls de tomàquet poseu-los en un plat pla i amaniu-los amb l’oli, sal i pebre. Tapeu amb film transparent i al microones 4-5 minuts.

Reducció de vinagre de Mòdena: Reduir fins a consistència adequada.

Unteu generosament les coques amb el puré de ceba tendra, al damunt 4 filets de seitons , desprès 2 galls de tomàquet, 4 filets de seitons més i 2 galls de tomàquets, 4 olives d’Aragó sense pinyol i unes puntes d’enciams ben boniques.

Al plat feu una gran llàgrima amb el puré de ceba i poseu la coca al damunt, unes gotes d’oli d’oliva extra verge i escates de sal. Només falta una filigrana amb la reducció de vinagre de Mòdena.